У СУСРЕТ САЈМУ - ОБУКА И МЕДИЈСКА ПРОМОЦИЈА
23.09.2011

У Центру за развој предузетништва Градске општине Палилула, организована је једнодневна ОБУКА, за групу нишких предузетника, који ће учествовати, од 26.септембра до 1.октобра, на Међународном сајму технике у Пловдиву (Бугарска).  Као припремна активност привредника за наступ на овој престижној сајамској манифестацији разговарало се "Како пословати на тржишту ЕУ?". О „Наступу на сајму, зашто, где, како?“ полазницима обуке говорили су Зоран Марковић, тренер РПК Ниш; привредну ситуацију у региону и Бугарском тржишту представио је Александар Миличевић, Аташе за економске односе наше Амбасаде у Софији (Бугарска).

Овим поводом одржана је и конференција за новинаре. О активностима на пројекту и учешћу наших привредника на Сајму у Пловдиву говорили су проф.др Игор Новаковић, председник ГО Палилула, Бобан Микић, општински координатор ЛЕДИБ Програма и члан Већа ГО Палилула и Љубиша Јаковљевић, менаџер пројекта. Заинтересованост да се појаве на сајамској манифестацији у Пловдиву образложили су и власници малих и средњих предузећа.

На штанду 11Б3 Градске општине Палилула, у Палати 11 Сајма, своје потенцијале представиће петнаест предузећа из различитих привредних области

По речима председника општине Палилула, проф.др Игора Новаковиоћа, пројекат „Успостављање синергијског дијалога између српских и бугарских  предузетника/МСП и професионалних организација како би се развила одржива размена искустава“, омогућиће успешну промоцију МСПП сектора са територије општине  Палилула на тржиште ЕУ, као и могућност успостављања пословних контаката и размену искустава са бројним потенцијалним партнерима у иностранству.

На Међународном сајму технике у Пловдиву, 29.септембра, биће одржан и „Бизнис форум Србија – Бугарска“.

У сали Хеброс, од 12-14 сати, биће представљен пројекат општине Палилула „Успостављење синергијског дијалога предузетника/МСП и професионалних организација како би се развила одржива размена искустава и донатор ЛЕДИБ програм. Биће одржана и презентација „Слободне зона Србије“, од стране представника  Слободне зоне Пирот. По речима председника Новаковића очекује се да наше и Бугарске привреднике поздраве представници Амбасаде Р.Србије у Софији и званичници привредних комора и да се уз билатералне разговоре представника МСП сектора Србија и Бугарска склопе нови пословни аранжмани.

Програм локалног економског развоја на Балкану–ЛЕДИБ, који је финансирала Краљевина Данска, има за циљ подршку локалном економском развоју са фокусом на развој сектора малих и средњих предузећа и предузетништва (МСПП).